Home News Филипче: Се сретнав со жителите на Шутка – им го решивме еден...

Филипче: Се сретнав со жителите на Шутка – им го решивме еден од најголемите проблеми кои го имаа

Вечерва се сретнав со жителите на Шуто Оризари, изминатиов период интензивно работевме на подобрување на здравствените услуги во оваа општина, но и решавање на други проблеми со кои се соочуваат.

Пред неколку месеци во оваа општина се реши проблемот со матичен гинеколог и близу 20.000 жени коишто живеат во оваа општина сега имаат пристап до гинеколошка здравствена заштита, рана дијагноза на одредени болести, редовни прегледи и се тоа што значи квалитетна здравствена услуга во делот на таа специјалност.

Во општината се реши проблемот и со матичен лекар, а пред десетина дена во Поликлиниката е отворен и пункт за вакцинација.

Previous articleЗаев: Корумпирани се чиновниците, а не директорите и министрите
Next articleНема да одат во Шутка – Јанакиески, Ристовски, Трајко Велјановски и атанасовски добија куќен притвор