Home News Пандов качен на коњ одјава за Крушево (ФОТО)

Пандов качен на коњ одјава за Крушево (ФОТО)

Браќа и сестри имам огромна чест и привилегија во наредните осум дена да бидам учесник во коњаничкиот марш ,,Бигорски Манастир Патот на Црешовото Топче”.

Ќе се обидам преку слики и видеа да ви пренесам мал дел од убавините на Македонската земја на патот од Гостиварско Зубовце, до славно Крушево, каде за Илинден на 2-ри Август ќе се поклониме и положиме цвеќе пред споменикот на Мечкин Камен. Се гледаме во Крушево!

Да Живее Република Македонија“, напиша претседателот на патриотскиот институт на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Пандов.

Previous articleМицкоски цитираше изјава од Мисирков, за која вели дека е актуелна и денес
Next articleКики Голубовиќ ја запозна новата женска со бившата жена: Да не беше ваква ситуација ќе се дружев со неа, рече Спаљевиќ