Home News Јоци за Груевски: Ја мислам на крај, негови вмровци ќе го донесат...

Јоци за Груевски: Ја мислам на крај, негови вмровци ќе го донесат дома и ќе го ,,спакуваат”

Статус на Јорданка Ивановска Јоци:

„Ги намести пола луѓе од партија по затвори, негови другари и роднини кои му веруваа, потпиша Пржински за СДСМ да дојде на власт и сега ќе продава порцелани.

Ја мислам на крај, негови вмровци ќе го донесат дома и ќе го ,,спакуваат” со сета иронија и цинизам со која им се потсмева две години од некој delux апартман заедно со неговите qурвици, кои се онлајн со него од Скопје.

Токму негови вмровци има да го довлечкаат во сојуз со оние кои го бараат во Идризово, пред да добијат некад пак власт.
Пошто во тоа ВМРО, уништени се животи и семејства, док овој си го лади.

Нема уште долго да проаѓа причата кај неговите дека за ,,27 април” ете – не бил тука, а сите други, кои, ќе скапат по апсаани – се криви.

И конечно – изјавата од април 2017 на Груевски, со која побара виновниците да се осудат.

-Сакам да го осудам насилството кое поедници го направија, напаѓајки и лично повредувајќи поголем број пратеници. Никогаш не сум оправдувал насилство, независно кој и зошто го предизвикал.

Повикувам институциите да направат брза и ефикасна истрага, да ги откријат виновниците, да обезбедат докази, а веднаш потоа да ги изведат пред суд оние кои им нанесоа повреди на пратениците, на граѓаните и на полицајците.”

Previous articleМухамед Зекири бара извинување од познат македонски новинар: Јас не сум во Токио!
Next article(ВИДЕО) Медведев распали по организаторот во Токио: Кој ќе одговара ако умpам?