Home News Нови 5 кандидати за градоначалници објавија од СДСМ доцна синоќа

Нови 5 кандидати за градоначалници објавија од СДСМ доцна синоќа

Како што се приближува есента, партиите полека ги откриваат имињата на кандидатите кои ќе „трчаат“ на следните избори.

Синоќа СДСМ објави дека Ѕвонко Пекевски – Берово, Борис Георгиевски – Гази Баба, Јасмина Гулевска – Могила, Тони Делков – Неготино, Даниел Крстевски – Ранковце, се нивни адути за следните локални.

Ова се петте имиња кои синоќа го поминале филтерот на Извршниот Одбор на Социјалдемократите и со статус „дефиниран за кандидат за градоначалник“, влегуваат во трката за освојување на општините за каде се предложени.

„Ова се кандидатите кои според сите истражувања, анализи и испитувања на јавното мислење се најдобрата понуда за општините Берово, Гази Баба, Неготино, Могила и Ранковце, соопшти претседателот на СДСМ Зоран Заев.

Процесот на селекција на кандидатите за градоначалници продолжува до крајот на август, до кога се очекува негово целосно заокружување.

Делков, Георгиевски, Гулевска и Пекевски се актуелни градоначалници и на изборите ќе се борат за нов мандат. Ранковце,кое досега беше раководено од лице кое на претходните локални избори настапи како независен кандидат.

Кон средината на овој месец, како што е познато, СДСМ номинира триесетина кандидати за градоначалници од кои повеќето се веќе актуелните.

Previous articleЕди Рама: Доста си koпавме очи на Балканот – ајде да се опаметиме и да се збогатиме
Next articleНајнов тренд на Тик – Ток, жени објавуваат како изгледале пред да се мажат и сега (ВИДЕО)