Home News Фијат Цаноски за ФОКУС обзнани што разговарале со Груевски на нивната последна...

Фијат Цаноски за ФОКУС обзнани што разговарале со Груевски на нивната последна средба

Некаде околу Илинден, семејството Цаноски секоја година се потсетува на 2011 година, кога нивниот објект „Космос“ беше уpнат, поради наводна грешка во висината на зградата.
Во разговорите кои се пуштија во 2015 година, граѓаните беа сведоци на разговори меѓу тогашни високи функционери и договарањата како објектот што побрзо да биде уp рнат..

Синот на Фијат, Сефер Цаноски во свој статус на социјалните мрежи, пред две години се потсети на тие денови:
,,На ден пред Илинден, Груевски објави дик тат -ура. Можеби понесен од ре волуц -ионерни побуди или пак од себични нагони на сам оун иш тув ање – сеедно. На денешен ден пред 8 години се правеше маж, ду нам -итен десничарски демократ.
Денес е маж кој ја напушти земјата која ја оп усто -ши. Денес закажува фер борба само на 100 метри со камења – преку Дунав. Користењето на emoji во толкав обем говори само за еден на рцис -оиден плачко кој не е подготвен да се соочи со резултатите од своите не/ дела.
Да не се заборави. Не само ун иштув -ањето на Космос туку и ун иштув ање -то на мојата земја, чиишто вредности ги обезвредни до степен на бо лест.

Добро е што Космос повторно ќе блесне во сјајот кој му е предодреден. И повторно ќе биде нова општествена додадена вредност. Северна Македонија ќе оди напред.
Но, да не се заборави историјата на нашава напатена земја и тра гед 0ијата од човек наречен Никола Груевски, за никогаш да не се повтори.

Да одиме напред, да е честит Илинден и да живее Северна Македонија! П.С. За сликава: Не е покрај Дунав. И не е Будимпешта. Покрај Вардар е, и Скопје е. Дома е.
„Една стара поговорка вели Човек што ру ши – про -ко лнат. Човек што гради – благословен“

Вчера ФОКУС објави мал дел од разговорот со таткото на Сефер, Фијат Цаноски, во кој тој објаснува како се однесувал Груевски по овој настан и кое било неговото објаснување за уp ивањето на објектот:
„ФОКУС: Сте имале ли средба со Груевски по уpивањето на „Космос“, барем да разјасните некои работи?

ЦАНОСКИ: Последната средба беше во јануари 2011 година, кога му соопштив дека ја напуштам коалицијата. Немав никаков контакт до пред локалните избори 2013 година, кога без срам и перде ми се јавува и бара средба.
Отидов во неговиот кабинет во владата и ми вели – ќе соработуваме ли за локалните избори!? Ти имаш еден куп гласови во Струга. Ајде да ја поправиме грешката и да го земеме градот назад! Да не знае човек дали да се смее или да плаче.
Искрено, не очекував да се извини. Ама да ми бара соработка по сѐ што ми направи! Навистина човек без образ. На заминување го прашувам директно – зошто ми го сруши „Космос“ и зошто ми направи толку многу штети и проблеми?

Неговиот одговор беше – А зошто Фијат отиде со Бранко Црвенковски? И Зошто Фијат го поддржуваше Велија Рамковски? Велам благодарам, пријатно!“
Целиот текст можете да го прочитате во најновиот број на Фокус, ТУКА

Previous articleЈордан Митев раскажа за маките кои ги тргал: Многу беше тешко на 19 години да тргнеш од Радовиш
Next articleСе евакуираат туристи од Турција – ситуацијата не е добра