Home Live Доколку ОВА е вашиот пин, веднаш сменете го: Крадците овие 10 кодови...

Доколку ОВА е вашиот пин, веднаш сменете го: Крадците овие 10 кодови буквално ги знаат напамет

Истражувањето покажа кои се 10 -те најчесто користени ПИН -кодови за банкарски или дебитни картички. Ако некогаш сте го изгубиле паричникот, ќе сакате да го прочитате овој текст.
Со зголемениот број туристи на одмор во различни земји, расте и бројот на криминалци кои на различни начини се обидуваат да ги искористат предностите на толпата.
Меѓу нив има хакери кои со помош на софистицирана опрема крадат ПИН-картички за кредитни и дебитни картички. Слични проблеми постојат насекаде во светот, а најголем број вакви случаи се пријавени во САД и Мексико.
Истражувањето на DataGenetics откри десет најчесто користени ПИН -кодови кои се всушност најризични бидејќи лесно се погодуваат.
Истражувањата покажаа дека најлесно е да се „пробијат“ наједноставните ПИН -кодови како 1234, додека најбезбедни се оние што немаат никаква логичка низа или значење. Истражувањата покажаа дека ПИН-кодот 8068 е најмалку користен.
Десет најчесто користени ПИН-ови: 1234; 1111; 0000; 1212; 7777; 1004; 2000; 4444; 2222; 6969

Ако некогаш сте го изгубиле паричникот, знаете колку е непријатно да чекате банкарскиот оператор привремено да ви ја блокира картичката.
Ова е првото нешто што треба да го направите, бидејќи спречува потенцијален крадец или пронаоѓач да ги испроба овие ПИН -кодови.
Извор: Фактор

Previous articleГлавната научничка во Фајзер кажа после колку месеци е потребна трета, БУСТЕР доза
Next articleСпасов: Ефтина манипулација – 7 примероци од Охридскиот рамковен договор има во оригинал