Home News Јанко „Јади Бурек“ одговори на Левица на Апасиев

Јанко „Јади Бурек“ одговори на Левица на Апасиев

Завчера новинарот Драган Павловиќ Латас, напиша колумна во која го коментираше политичкото делување на лидерот на Левица Димитар Апасиев.
Вчера, од партијата Левица одговорија, но упатија прашања и за новинарот Јанко Илковски и директорот на Алафа, Јани Бојаџи:

„…За да биде бруката уште поголема, во промоција на ваквиот напис на Латас – кој патем е полн со клевети и невистина, и тоа се сериозни невистини за кои, не само новинарската фела туку треба по службена должност да реагира и обвинителството – е промовиран од директорот на тв Алфа Јани Бојаџи како и Јанко Илковски.
Оттука би сакале да ги прашаме овие две лица, по својата позиција во медиумскиот простор, важни и влијателни личности:

– Прво, дали го прочитале текстот во целост?
– Дали имаат доказ за тврдењата на Латас во стиот текст, тврдења кои се серозен престап и нарушување на углед доколку се неточни?
– И на крај, дали вие, исто како и Латас, вашите медиуми сте спремни да ги претворите како што токму самиот Латас си ги опиша своите вести – „ку -p тон медиуми“?“

Одговор на прашањето на својот профил на социјалните мрежи, даде Јанко Илковски:
„Поминаа околу 5 г откако напуштив сител каде љубителите на слободата и демократирјата преку мене тренираа ново прогрсивно време.

Но очгледно криза и проблем со себеспознавањето повторно ги наведе бе никаков повод да ме стават на листа за “одcтрел” заедно со луѓе кои делуваат опозициски со кои немам ама баш никаква врска.
Сум обвинет дека сум споделил и објавил на мој медиум, текст на Латас каде имало критика за Левица.

Bидејќи се работи за невистина (најдолна лага ем измислица) ме заинтересира зошто повторно ме стваат во нивните евнушки шеми.
Им се обратив на Дарко Масларковски Реџеп Исмаил за појаснување каде кога во мојата емисија и на мојот профил сум објавил/пренел текст кој они сметаат дека бил -каков што го опишуваат.

Секако нема одговор освен дека така било објавено. Од Реџеп очекува сепак мајлце порационално што е работата, ама нејсе.
Не само што жиовеам во доба на лично куроболие за било чија политичка борба, но доволно сум доблесен да во мојата емисија и натаму секој е добредојден.

Но изгледа во кампањава некој планира да собира гласови врз лажни тези и хејт спрема мене, како некогаш во старите добри нивни времиња.
Мојата емисија е некомерцијална, јас сум на одмор со недели, на мојот портал нема објавено а нема ни во мојата емисија. зошто?

Добро прашање зошто, и овие кои ги прозивам немаат одговор, но ок, тоа е нивно, не се должни да кажауваат вистина, ниту да ми се првдаат, а јас уште помалку но имам право да псотавам прашање, нели?“
Previous articleЛиса Баута Шаќири објави исповед на антиваксер: Јас, која пред 10 години очи вадев докажувајчи се, сега мислам поинаку
Next articleГерманија има потреба од преку 400 илјади работници, кажаа кои струки се дефицитарни и како планираат да стигнат до работна сила