Home News Данела за Скопје – Арсовска пред 1 час ја објави кандидатурата (ВИДЕО)

Данела за Скопје – Арсовска пред 1 час ја објави кандидатурата (ВИДЕО)

Името кое изминатите денови се споменуваше во медиумите како можен кандидат на опозициската ВМРО-ДПМНЕ за иден градоначалник на Скопје, Данела Арсовска, денес на својот профил на социјалните мрежи ја објави својата кандидатура, но, како независен кандидат:
„Драги Скопјани, мои сограѓани, Би сакала со Вас јавно да споделам и официјално ја објавам својата кандидатура како независен кандидат за градоначалник на Град Скопје и ја барам поддршката од сите Вас чесни луѓе кои сакаат промени..
Време е да делуваме различно од досега, а времето не чека никого. Доаѓа крајот на политички агенди и ла жни ветувања. Политички ка лкуланти, ла ги и ко рупција континуирано ни ги одземаат шансите за нормален живот.
Заткулисни игри предолго го окупираат градот и неговото функционирање, а незадоволството кај граѓаните континуирано се зголемува.
Или ќе стоиме на страна или ќе се спротивставиме и ќе почнеме заедно да ги менуваме работите. Партизираност на институциите или одлучност и професионалност за пристоен живот!
Време е да се одбере – празни ветувања, нереализирани проекти или вредни, способни и исполнителни личности кои нема да потпаднат под политички притисоци и нема да се откажат од својата визија.
Ние како граѓани не бараме многу. Не бараме лажни ветувања кои никогаш нема да бидат исполнети од страна на политичарите.

Напротив, ни требаат храбри личности кои ќе ги застапуваат нашите права и привилегии и ќе се грижат за нашите потреби за достоен живот како што заслужува секој еден граѓанин. Мора да имаме храброст и да кажеме “Ние заслужуваме подобро!”.
Од таа причина одлучив да делувам и се кандидирам за Градоначалник на нашето Скопје како независен кандидат на луѓето на Скопје!

Како изградена личност и жена која со труд и посветеност успеала во личните и професионални предизвици, Ве повикувам ЗАЕДНО да се посветиме Скопје да прерасне во современа и Европска метропола!
Да победиме заедно! Да создадеме поврзан град, центар на културата и спортот, град на солидарноста и соживотот. Еколошки чист и зелен град.

За младите кои градат иднина. Компетентни луѓе на вистинските места. За луѓето кои сакаат сигурност и стабилност. Скопје кое се грижи за скопјани! Заедно! Силно!
Да покажеме знаење. За УБАВО СКОПЈЕ! За НАШЕ СКОПЈЕ!

Previous articleЛекарска комора се придружи на сугестиите на проф. Даниловски – проговорија и за докторите антиваксери
Next articleСтефан Богоев Богац нема да биде повеќе градоначалник на Карпош: На анкетите бев убедливо прв, но одлучив да не се тркам