Home Live Омилениот Турски актер од серијата 1001 ноќ засекогаш замина

Омилениот Турски актер од серијата 1001 ноќ засекогаш замина

Еден од најпознатите турски актери, Метин Чекмез поч ина вчера на 77 -годишна возраст, по долга борба со ракот.

Тој е познат во јавноста како еден од ликовите од популарната серија „1001 ноќ“ каде го играше Бурхан Евлијаоглу.

Неговата см рт ги погоди многу колеги, а една од нив е Ереј Демирко.

„Збогум Метин Чекмез .. многу сум тажна…“ – рече таа преку Инстаграм.

Метин глумеше во многу турски филмови, серии и претстави, а од 1970 година е член на Градскиот театар во Истанбул.

Постои долга листа на филмови и серии во кои тој глумеше, а некои од нив се: „Денот кога беше напишана мојата судбина“ од 2014 година, „20 минути“ од 2013 година,

„Те викав Патот на Фериха Емир“ и „Лејла куќа “од 2012 година.

Previous articleКој не е имунизиран, ќе биде тестиран на грчкиот граничен премин – позитивните во карантин
Next articleКога слушаш жена… Застанавме во Солун да пазариме во еден мол, а кога излеговме накај кола имаше што да видиме