Home News Апасиев: Лекар во МК за да се вработи мора да чека препорака...

Апасиев: Лекар во МК за да се вработи мора да чека препорака од некој партиски сељак од кадрово

Статус на Димитар Апасиев:

Вработување на ЛЕКАР во ЕУ: Дипломираш, праќаш CV у болница, те викаат тим специјалисти на интервју – те вработуваат (ако си добар и те бива).

Вработување на лекар во МК: Дипломираш (со врски); попунуеш книшка од СДС-ДПМНЕ; чекаш препорака од некој сељак одговорен за “кадрово” од нивните месни комитети (ако си докторка може и да ти се припуштава сељакот); чекаш наместен конкурс за вработување;

аплицираш; ти бараат мито или список за гласање неспособни локални партијаши; не им даваш – вработуваат твој колега со просек шестица кој препишуел на испит. Ти си пакуеш куферите и си идеш.

И после, пациентите бегале од болници!? Стварнооо. Не да бегаат, усвет им се фаќа на луѓето више – и не само на пациентите, туку и на лекарите (пола мои другари од генерација се успешни доктори по Германија, оти “не ги биваше” да се снајдат у вукојебинава).

p.s. Ресет треба, другари! Ресет на цел систем. И ќе го направиме. За да не ни бегаат ни доктори, ни пациенти.
Ама па и вие, не гласајте веќе за СДС-ДУИ-ДПМНЕ!

Previous articleБаба имаше три комшики во зграда со кои беше неразделна – еве што си правеа по цел ден
Next articleВучиќ не издржа, му пукна филмот: Оставете ми го семејството на мира