Home Live Сузана Манчиќ откри што планирала со Харис Џиновиќ, ама ја биeл малep

Сузана Манчиќ откри што планирала со Харис Џиновиќ, ама ја биeл малep

Познатата водителка Сузана Манчиќ, која многумина ја паметат како лото девојка која ја обожваше цела поранешна поранешна Југославија. Таа смета дека по појавата на Интернет и социјалните мрежи има се повеќе луѓе што сакаат да им наш тетат на другите.

Таа имаше обожаватели цел живот и дури на почетокот на дигитализацијата за првпат побара заштита од поли-ција. И тоа, вели Сузана, во тоа време беше новост. Нејзе и се чинеше дека полиц-ијата требаше да праша: „Па што правиме сега?“

– Драгана Катиќ и јас го водевме Гранд во раните 2000-ти. Двете постаојано не следеше еден човек, кој сериозно се закани дека ќе ги земе нашите деца, за да се одм -азди, ако не се запознаеме.

Почна да не следи со толкава фреквенција на следење што се исплашивме. Човекот навистина не беше нормален. Некој можеби ви се додворува, ветувајќи дека ридовите и долините ќе бидат ваши… но ова беше премногу и многу сериозно.

Надлежните го пронајдоа и потоа тој се смири. Денес е секако непријатно за младите жени и девојчиња. Ги има се повеќе овие типови. Живееме во лу-до време, така што луѓето се однесуваат лу-до. Луѓето носат сè во главата – рече Сузана.

Денес, додава таа, постои ризик од голема популарност, за разлика од минатото, што, рече таа, беше многу наивно. Во тоа време немаше можност на познатите личности да им се следи секој чекор. Тоа беше, се сеќава таа, време на писма и пошта.

– Обожавателите тогаш не ме измач -уваа, но мојот поштар кој секој ден носеше вреќи со писма. Дојдоа до мојата врата, спиеја во лифтот, оставија рози закачени на бришачите на автомобилите, испратија букети цвеќе.

Мајка ми претежно разговараше со сите затоа што постојано бев на турнеи, настапи. Мама беше мајстор за меѓучовечки односи, одличен ПР и знаеше со луѓе. Убави времиња, сигурно – вели Манчиќ.

Таа е сопруга на грчки бизнисмен, па патува еднаш месечно во Атина. -Како сопруга на Грк, морам да пополнам 100-тина документи, не ми е задоволство тоа.

Кога сум во Атина, живееме таму на северот од Атина, не можеме да стигнеме на плажа, потребна ни е посебна дозвола од полицијата. Не сме свесни колку нормално живеме во Србија – вели водителката.

Тој треба да се пензионира оваа година. Напишав две книги, тоа не е некоја литература, но книгите се убаво напишани. Ги напишав во време кога бев без работа, кога имав многу слободно време“, изјави Сузана неодамна.

Eдна песна се издигна до ѕвездите на Саша Матиќ, а малкумина знаат дека ја напиша пејачот Харис Џиновиќ, ни помалку ни повеќе туку за Сузана Манчиќ.

Иако беше наменета за водителката и позната глумица и пејачка, Сузана Манчиќ, Харис на крајот ја препрати песната до Саша, а сега Сузана ја откри вистинската приказна за оваа песна.

– Пред многу години јас и Харис се обидовме да оствариме некаква соработка. Ми направи неколку песни и доаѓам во Сараево и ми ја свири, многу ми се допаѓа песната. И сега ја пеам, а тој ме погледнува и ми вели:

„Слушај душо, ајде, дај малку душа“. Меѓутоа, јас на таа возраст немав душа да пеам, па тој ја отпеа песната, ме биеше малер. Инаку песната ми беше наменета и секогаш кога ќе ја слушнам ме враќа на некое време.

Навистина беше забавно – изјави Сузана во емисијата „Ѕвезде Гранда Специјал“ и откри што ја чинело пејачката кариера:

– Додека размислував како изгледам во кариерата, не можев да пеам како што треба. Кога престанав да мислам на тоа, кога ги пуштив душата и срцето, тогаш почна да тече песната. Но доцна!

Previous articleСе „пицна“ Јордан Митев, откако оздраве и се cпаcи, не е застанат (ФОТО)
Next articleЈасминка од Ракотинци: Сабота како ден не можам да ја смислам – девер ми и јатрва ми се без осет