Home Live Џеј и Синан си ги уништија животите со пopoци, не сакаа да...

Џеј и Синан си ги уништија животите со пopoци, не сакаа да застанат- Познатиопт пејач ја кажа вистината за упокоените колеги

Пејачот Љуба Аличиќ призна дека слободното време најчесто го поминува дома со семејството, а дека сега најголемиот дел од парите ги троши на сметки со оглед на тоа што во родниот Шабац има три куќи.

– Ги намалив тезгите поради вирусот, нема повеќе работа како порано, а најлошо е што трошоците само растат! Народот не се јавува, не му до смеење, веројатно сите се депресивни поради оваа ситуација и се повлекоа во глувчешките дупки.

Порано се пееше, не знаевме што да правиме со парите од тезгите.

Во последно време само седам дома и си ги плаќам сметките. Залихите се трошат така, имам три куќи во Шабац, сите тие комуналии треба да се подмират.

Во едната има син, тука сме, третата го одржуваме. За сето тоа се потребни пари, а не функционира добро. Што ќе прави тој што не мора, ако не сум во негова кожа.

Љуба во една прилика изјави дека од мали нозе толку многу ја сакал музиката што го напуштил училиштето за да почне да работи.

– Петто одделение го напуштив поради музика. Татко ми сакаше да завршам училиште, бев сигурен дека морам да ја работам таа работа и бев сигурен дека морам да направам нешто во животот. Само се слушав себеси и не се каам.

На крајот се покажа дека не сум згрешил. Јас сум среќен човек, имам синови, внуци, сите ме почитуваат и доволно добив за себе и за најблиските. Прво работев само за бакшиш, а после година-две земав плата.

Луѓето ме сакаа многу како мал, но и подоцна, што ми отвори многу врати. Подоцна сите веќе знаеја кој е Љуба Аличиќ – се присети пејачот.

Правиш една тезга, свадба и ќутиш со пари еден месец. Потрошивме многу, како и моите колеги. Најголем дел од парите ги оставивме во кафани и во казина. Да не бидам погрешно сфатен, не бев зависник од коццкање, само сакавме да одиме да си ја пробаме среќата.

Тоа беше нашиот издувен вентил. Многу луѓе се коцкаат на сцената, но не секој ќе го каже тоа за медиумите.

Додека имав најмногу пари, требаше да инвестирам во недвижен имот, секогаш ми се исплати и можеше да ми биде пензија – вели Аличиќ за Republika.rs, додавајќи дека вирусот е одговорен за тоа што сиромаштијата владее насекаде.

Аличиќ вели дека бил во друштво на луѓе кои пред него користеле недосволени суспатнци, но дека тоа никогаш не го привлекувало.

– Синан и Џеј се уништија со дp oгa, но кој е виновен за нивната љубов кон поро ците. Го имав тоа пред мене многу пати, па не сум го пробал. Сакав нормален живот, а тие беа само дp oгa.

Ги нема повеќе, а и кога имаа шанса да излезат и да почнат да живеат нормално, без пор оци, не го искористија тоа. Продолжија како порано.

Па, не би можел да испеам песна ако бев таков како нив! Штета е кога човек не може да си помогне. Дp oгaта е зло, тоа никому не му треба – вели пејачот.

Previous articleНе сум кyкaл дека немам, прочитав многу гнacни кoменатри, се paзочаpaв: Миле Кузмановски ја кажа вистината
Next articleБугарите направија пеcнa за Ноле- Австралија пуста да остане, цела да ја фане… (ВИДЕО)