Home Live Свекрва ми дојде кај нас дома, и од чиста мира го џитна...

Свекрва ми дојде кај нас дома, и од чиста мира го џитна мојот ручек, а оној маж ми уште ја брани

Односот меѓу свекрва и снаа е вечна тема која е секогаш актуелна. Всушност, отсекогаш било многу ретко односите во оваа врска да бидат хармонични, или барем точни.

Некој секогаш сака некому да му го заг орчи животот, а се чини дека тоа е почесто свекрвата.

Така, една жена сподели колку била бесна кога нејзината свекрва дошла кај неа и кај нејзиниот сопруг на вечера, а потоа ја фрлила храната што ја подготвила во канта.

Како што напишала на Редит, тоа требало да биде опуштена семејна вечера, која ја подготвила непосредно пред доаѓањето на нејзината свекрва.

Ја сретнала, се поздравила со неа и отишла брзо да се истушира, а нејзиниот сопруг доцнел на работа, пренесува Мондо.

Кога излегла од бањата, го затекнала тенџерето за вечера празно, а свекрвата земала друго тенџере и почнала да го подготвува оброкот.

Инаку таа рекла дека маж ѝ е добар човек, ама многу ја слуша мајка му, па кога таа ќе му ја наполни главата, тој здивува со неа, побеснува, ѝ се дере, лош е кон неа, ѝ се лути.

– Сфатив дека тој тоа не го прави со своја волја, туку под сугестија на мајка му. Само еден Господ знае како таа го буцка против мене и што му зборува, но едно знам – таа е з ла жена, колку и да се претставува дека е светица“, рекла жената.

Мајката на нејзиниот сопруг и рекла дека сигурно заборавила да го исклучи шпоретот и дека вечерата изгорела, па отишла набрзина да подготви нешто.

Меѓутоа, кога жената ја отворила кантата, видела дека храната воопшто не изгорела!

„Го изгубив нервите со неа затоа што ова не е прв, ниту втор пат, туку трет пат да го прави ова. Можеби сега ќе ми кажете дека тоа е случајност, но не верувам.

Ја викам, ѝ реков дека не требаше да ја допре мојата вечера затоа што потрошив време и труд да ја направам, а потоа излажав зошто ја фрлила храната, а всушност едноставно не ѝ се допаѓа како јас готвам.

Мојот маж влезе и ми рече да се смирам и дека „мама не мислеше лошо. „Јас и реков веднаш да излезе од мојата куќа“, објаснила жената.

По кратка расправија, свекрвата си заминала, а сопругот потоа збеснал на неа и ја обвинил дека ја исфрлила мајка му од дома „само затоа што подготвувала вечера“. Сепак, таа мисли дека тој не ја разбира поентата на сето тоа.

Му кажав дека вечерата е веќе готова, но таа ја фрли и не беше ни изгорена.

Јас јадев јогурт и урми затоа што бев многу гладна“, заклучила оваа жена.

„Најпрво имаш проблем со сопругот, па дури потоа со свекрвата. Реши го прво со маж ти, за да бидете сплотени пред се да еск алира“.

Оваа е еден од советите кои ги добила од форумот на членови, а советите се секако од други жени кои имале сличен проблем.

„Тоа не беше случајно, но твојата свекрва сакаше да ти покаже кој е главен.

Време е твојот сопруг да се разбуди. Случајно. Ова не беше само недоразбирање и ако некој овде е луд, тоа дефинитивно не си ти“, ѝ рекоа.

Previous articleКаролина Гочева се повеќе приватно се отвара, раскажа за животот дома со Михаил Корубин
Next articleЈорданка: Данела и Косана работат против ВМРО, тие тоа го знаат, освен оние кои везе немаат и им плескаат со рачињата