Home Live Еве како денес изгледа згодната Јагодинка Симоновиќ од „Варљиво лето“- Меси сине...

Еве како денес изгледа згодната Јагодинка Симоновиќ од „Варљиво лето“- Меси сине меси!

Драгана Варагиќ е српска актерка која дипломирала глума на Факултетот за драмски уметности, а специјализирала Шекспир на Институтот Шекспир во Стратфорд, Англија.

Остана запаметена како познатата Јагодинка Симоновиќ од „Варљиво лето“, пекарката во која се вљубува ликот што го толкува Славко Штимац. Некогаш рече дека само добри емоции ја врзуваат за таа улога.

Остана запаметена онаа сцена кога Славко Штимац кој го глумеше Перица се вљубува во Јагодинка, и во фурната каде што работи се „сплеткува со неа“.

На прозорот од пекарата ќе дојде неговиот татко Веселин, кој го глумио легендата Велимир Бата Стојковиќ.

Бата под прозорот ќе довикне: Меси, меси, нема ништо да ти фали, а Перица во тоа време ќе ја „ме си“ својата кумашинка Јагодинка. Откако ќе ги фати кумот на Веселин кој ѝ е сопруг, тој ќе го избрка Перица од работа.

„Повторно би ја играла таа улога. Таа беше нешто комично на мојот репертоар по траге диите и ликовите што ги играв во Народниот театар.

Ќе изгледаше исто и да се снима денеска бидејќи инаку немаше да ја глумам“, искрено изјави актерката.

Убавата актерка на почетокот на деведесеттите одлучила да го продолжи животот на друг континент, далеку од Србија и од Балканот.

„Во Канада се е испланирано. Има детално писмено известување за се што сакате да правите, за да можете самостојно да функционирате. Приватноста е високо почитувана и лојалноста се цени.

Постои и свест за заеднички интерес. Канада е земја која обрнува внимание на проблемите и ги решава како што одат. Не е сè идеално, но има постојана грижа.

Ако нешто не ви се допаѓа на кое било ниво, постојат механизми да го промените. Не е секогаш сè едноставно, но постои начин.

Нашата дијаспора научи многу за тоа. Добрата организација се цени и вие самите сте одговорни за активно решавање на вашите проблеми.

Пензионерите волонтираат во болници, училишта и прифатилишта. Би сакал еден ден да се вратат нашите млади со вредното знаење стекнато во светот. Поради нив треба да се решат процедурите за признавање на странски дипломи.

Лично се откажав од нострификацијата на мојата магистратура на Универзитетот во Торонто овде. Имаме и самоволие.

Правилата можеби постојат, но никој не ги следи. Нема самокритика, додека критиката обично се доживува како напад на друг, наместо како причина за размислување.

Нема ниту заеднички интерес“, изјави таа за белградските медиуми по враќањето.

Пред неколку години решила да се врати во татковината, а извесен период им предавала на студенти.

„Таа љубопитност што сè уште ја имам ми е вредна во тоа што го работам, па нешто менувам, нешто додавам.

Тоа ми е важно и многу ме интересира што се прави во другите делови на светот, ме интересира нивниот театар, начинот на предавање, новите актерски техники, многу сум љубопитна“, изјави во една прилика Драгана за РТС.

Денеска, таа е се уште убава жена според сликите шо ги објави Инстаграм страницата Белградски времеплов, таа изгледа вака:

Previous articleЦрвената е нејзината боја, тесниот фустан и карминот во тон- Анета Наковска изненади (ФОТО)
Next articleЗорица: Господине Стевчо, поминав голгота, но овие ваши колеги ме спасија