Home Uncategorized Живеев во заеднички стан со 3 фамилии во една дневна соба- Сузана...

Живеев во заеднички стан со 3 фамилии во една дневна соба- Сузана Манчиќ ја раскажа тешката животна приказна

Таканаречената „Лото девојка“ Сузана Манчиќ е препознатлива по убавината, насмевката и ведриот став. Како што вели, искуството ја научило дека секогаш има подобро утре, а со задоволство се сеќава како растела во центарот на Белград.

„Годините се важни, само некои се добри, а некои лоши. Годините ме научија дека има подобро утре. Имав убаво детство, но ми недостигаше постар брат. А да имам постар брат, тоа е она што отсекогаш го посакував.

Бев убедена дека ќе се грижи за мене и ќе се грижи за мене и дека можам да се заљубам во неговите пријатели со спокојство“, се пошегува таа. Сузана се присети и на факултетските денови.

“Одев во средно училиште, јасно ми беше дека не ги сакам баш природните науки, па се запишав на социјални студии. Потоа се запишав на Правен факултет. Не знаев што ќе правам …

Ме интересираа многу работи, па студирав право, сфатив дека можам да бидам и судии, новинарство, или да бидам пејачка, но и „Лото девојка“, успеав во се, а имам високо образование, изјави Сузана во емисијата „Премиера – викенд специјал“, која ја допре кариерата на „Лото девојката“ по која многумина и денес ја паметат.

„Лесно ја завршив првата година на факултет, втората беше веќе тешка, третата беше катастрофа! Носев книги во Австралија, во Америка, но џабе, не можеш да учиш и да видиш нешто, но решив да завршам факултет. Се јавувавме и на тогашната ТВ станица Белград.

Ми рекоа: „Дојди, имаме нешто за тебе! На крајот одам, ми објаснија што е „Лото“, јас не ни знаев што е тоа. Ми рекоа дека треба само да се насмеам и да го покажам бројот.

Но, мислев дека тогаш сум веќе популарна, дека сум ѕвезда и сакам да кажам нешто, но не можеа да ме озвучат ме бидејќи бубањот беше премногу гласен“, рече Манчиќе и додаде:

„Но, го поправија тоа уште од следната емсија, а мојата прва емисија престана. Мислев кој ќе ја гледа, но тоа беше вистинска сензација. Бев смешно платена, бидејќи телевизијата плаќаше минута.

Но тие постојано ми се јавуваа секогаш кога нешто се појави, бев популарна.Тоа траеше четири години, но не се каам што си заминав“, заклучи Сузана.

Сузана Манчиќ беше гостинка во емисијата „Патот до успехот“ која е авторска емисија на водителот Мишко Иванов. Таму Манчиќ раскажала какво детство имала, но и како мажите ја сакале додека водела „Лото“.

– Родителите беа строги и многу бараа од мене. Јас не бев воспитано дете, бев истренирано дете. Јас во зграда на „Борба“ израснав, во заеднички стан. Што денешниве генерации, едноставно стојат и гледаат…

Како во заеднички стан?“. Потоа на прашањето од новинарот: Кои се полуди денови, Манчиќ рекла: Почна во гиманзија, и мислам дека уште трае. Имам своја емисија, која ја прившрувам, затоа што сакам да се пензионирам“.

-Бев популарна меѓу машкиот свет и можев да бирам. А денешниве девојки богами, не знам колку можат да бираат. Јас тогаш бев популарна, и сега јас како некоја стар лета да извлекувам броеви. Тоа не доаѓа предвид“, рече Манчиќ.

– Роденa сум во Белград, додека не тргнав на училиште живеев во заеднички стан. Тоа беше зградата на „Борбе“. Натрупаа 3-4 фамилии во дневна соба и живееме сите заедно. Никој не се расправаше, беше време на комунизам!

Имаше ред, работа и дисциплина. Луѓето добија станови, а ние добивме стан во 1963 година и се вселивме во него.

Живеевме во тој стан од кога тргнав на училиште, се преселивме во Професорската колонија“.

Ова го изјави водителката и повтори дека отсекогаш сакала да има постар брат, а сега е мажена за Грк, а инаку има две ќерки.

Previous articleСпенџарска си ја најде сродната душа? Многу нови работи ѝ се случија на нашата водителка
Next articleПо долго време, во јавноста се појави Виолета Томовска, еве како изгледа сега (ФОТО)