Home Live Вистината на виделина: Пејачката Зорица Марковиќ рече дека Тома не бил заљубен...

Вистината на виделина: Пејачката Зорица Марковиќ рече дека Тома не бил заљубен во Силвана, како што го напумпале филмот

Пејачката Зорица Марковиќ, која повторно стана дел од ријалити емисиите, е позната како личност која нема влакна на јазикот и секогаш отворено кажува што точно мисли.

Пејачката по премиерата на филмот „Тома“ прокоментира дека Драган Бјелогрлиќ, кој го режираше популарниот филм, требало да контактира со луѓе кои добро го познаваат покојниот пејач за да му кажат детали од неговиот живот.

Марковиќ рече дека ја имала честа да го познава Тома Здравковиќ и дека, судејќи по поединечни кадри од филмот, многу работи биле карикатурирани бидејќи таа не знаела ништо за тоа како тој навистина се однесувал и живеел.

– Драго ми е што човек како Тома Здравковиќ доби свој филм. Тома и јас поминавме толку многу години заедно и поради тоа морам да кажам дека Драган Бјелогрлиќ не знае ништо за неговиот живот.

Бјела требало да разговара со луѓе кои навистина го познавале Тома и кои поминувале време со него. Многу работи во филмот се карикатурирани, не треба да се такви.

Затоа велам дека секогаш ги повикуваат луѓето кои се веродостојни да зборуваат за него. Во филмот има сцени кои немаат врска – вели Зорица и тврди дека со свои очи видела многу сцени од животот на Тома, и дека не можат да се поистоветат со филмот:

– Со Лепа Лукиќ бевме навистина во добар однос со Тома, двете имавме многу да кажеме, кои ги видовме во живо.

Лепа во филмот е претставена како кочијаш кој пцуе на секој чекор. Некои сцени требаше да се опишат како што всушност се случија, вака не беше пренесено она што навистина се случи.

Се надевам дека неговата сопруга Гордана ќе има некаков профит од тоа затоа што сепак била мажена за него. Да беше жив брат му Новица денес, верувам дека филмот ќе имаше сосема поинаква форма бидејќи тој најдобро го познаваше својот брат.

Тома водел боемски живот, го сакал пабот и никој не можел да го спречи да ги прави работите што ги сака. Секогаш ми се допаѓаше кога пцуе.

Знаеше да каже: „Јас сум жежок компир за тебе“, сите се смеевме околу него. По ова Зорица вели дека е глупост и срам да се претстави Тома како страдалник кој е смртно вљубен во Силвана Аременулиќ, бидејќи тоа е далеку од вистината.

– Сите пофалби за актерската екипа, но не смее да се отстапи од она што беше вистина. Не беше заљубен во Силвана, не знам од каде им текна да го напумпаат така.

Кој и да го стави тоа во глава на Бјела, треба да се срами. Колку што знам од неговата приказна, единствената жена што ја сакал била неговата сопруга, со која останал до крајот на неговиот живот.

Таа пред се’ му беше пријател, го сакаше и покрај сите негови поро ци, се грижеше за него и остана покрај него до крај и секоја чест за тоа.

Можеби тајно ја сакаше Силвана, но она што се знаеше беше сосема друга приказна – тврди Зорица и додава дека во некои сцени се пренагласени прекумерните солзи:

– Не плачеа сите на секој чекор. Акцентот е на емоциите, тоа е во ред, но тој едноставно имаше душа. И кога беше среќен, можеше да се види комплет во неговите очи.

Страда њето го облагородува човекот, тоа го одржуваше и така го живееше својот живот. Не знам зошто неговата ќерка не се појавува во филмот, тоа е дискутабилно, но веројатно има добра причина.

Previous articleСпенџарска: Под итно да се воведе период на адаптација како во градинките, а Бубе се надоврза
Next articleЗа утре многумина прават грешка и мислат дека е строг пост, но не е така – еве зошто