Home Live Д-р Пановски замина во пензија, познатите музичари што му свиреле на увце...

Д-р Пановски замина во пензија, познатите музичари што му свиреле на увце објавија слики од забавата во ресторан (ФОТО)

Д-р Никола Пановски е еден од најпоуларните доктори во време на пандемијата, кој секогаш гласно ги изнесуваше своите ставови, во медиумите и на социјалните мрежи.
Тој беше гостин во емисијата Еден на еден со Жаре во јануари оваа година, и таму детално образложи што тој мисли затогашната ситуација со Новак Ѓоковиќ на кој не му беше дозволено да игра на Аустралија опен.

-Прблемот е и што Австралија води политики, нема врска со здравство, заради тоа што се пред избори, и имаат притисок од јавноста.
Јас сум згранат дека многу од Австралијанците толку ги побудалеле со тие карантини, особено Мелбурн, да они сега сакаат и другите да стра даат ко нив.

И ако имаат мала смp тност и се, и сега зошто него го пуштате? Додека летал 14 саата, направиле анкета и виделе дека ќе ги изгубат изборите. Направиле анкета, 51 процент вика- не треба да му се дозволи.
А тие му дозволија, доаѓа човекот со виза, заради таа болест, заради таа целијакија таму што ја имал демек не смеел да се вaк циниpа. Тоа дека прележал после го извадија, тоа е најголемата глупост. После они се закопаа.

И почнуваат да го малт ретит ираат зашто некој штиклирал дека не бил во друга земја, а тој фактички лета од Шпанија, сите знаат. Кога се качил од Шпанија од авион, не би го пуштиле да немал валидно.
Е сега, гледаат за нешто да се фатат, да не го пуштат. Затоа тој оди на суд, ги добива. Е бидејќи очекуваат дека тој министерот може да му даде вето, за да може да појачаат на некој идиот, а Ѓоковиќ е многу интелегентен, не знам како го дозволил, и им текнува: Ај ќе му дадеме дека бил позитивен на 16 декември.
Е тоа уте пување. Тоа е крај, и за Србија, и за него. Значи, се сликал со деца, дава интервју, отишол у Шпанија.

Што значи тоа? Кај нас у лабараторија, ако дојдеш кај мене и си позитивен, ао не ти давам резултат ќе ти речам- Жаре, криј се десет дена, не заразувај никого.
Јас во зат вор ќе идам ако кажеш негде јавно дека сум ти кажал дека си позитивен. Јас морам, лабароторијата мора да те пријави дека си позитивен.

Значи, ако лабараторијата не го пријавила, направила кри вично дело.

Не го пријавила, а му кажала дека е позитивен, дури и му издала резултати.
Ако го пријавила државата, кај нас центар за јавно здравје, Абе Ѓоковиќ е, нема везе нека шета. Треба да му даде решение за изолација. Ако му даде решение за изолација, тој не може да оди на аеродром

На аеродром ќе го запрат, ќе му дадат казна и така натаму. И сето тоа сега, не само него лично, него и целата држава и системот, мислам толку дилетантски направено.“, изјави тогаш докторот.
Во една од своите понови изјави , Пановски рече дека нема потреба граѓаните сами да се тестираат и да прават трошоци, туку да се изолираат неколку дена.

-Нема никаков ефект, освен финансиска загуба од тестирање, иако е точно дека некои бараат изолација за да добијат боледување така што мислам дека тестирањето не значи ништо, вели проф. д-р Никола Пановски.
Пановски вели дека во моментов бројот на заболени е десет пати поголем од официјалната статистика, а многу од младите не ни знаат дека биле заразени.

Д-р Пановски смета дека граѓаните се веќе свесни за сопствената заштита и дека не треба да се враќаат дел од задолжителните мерки.

Музичарот Гокса виолина, тоест Горјан Стојановски кој свири со Трајче Толевски во групата Скопски боеми објавил слика на Инста стори, заедно со д-р Пановски и му го честитале пензионирањето.
Овие музичари биле избрани да ми свират на увце на Пановски, кој е инаку познат како весел човек што сака да се дружи. Нека е со среќа пензионирањето докторе!

Previous articleПо информациите дека се разведува д-р Вело Маркоски, убавата Евгенија, неговата сопруга ја кажа вистината
Next articleЗорица Црношија отворено прозборе што е она што го мрази кај мажите, дали и Трендо е таков?