Home Live Јанко „Јади бурек“: Не ми глуматарајте како било у Емерика, Немачка Имачка...

Јанко „Јади бурек“: Не ми глуматарајте како било у Емерика, Немачка Имачка … живеете во МАКЕДОНИЈА

Популарниот ТВ водител, Јанко Илковски, коментирајќи твитер статус за ситуација во маркет, напиша подолг статус: САМИОТ Е ВИНОВЕН!

„Не ми глуматајте како било во светот, како било у Емерика, Немачка Имачка … живеете во МАКЕДОНИЈА каде платите и условите на вработените се мизерни, нивните перформанси на работа се под нивото оти се премалку, не можат да постигнат оти во исто време ви ги сецкаат тенко посрани саламчиња за вас оти како тоа дома да пресечеш не ве личело, господа сте биле, па уште погледнуе, да кажете дали потенко.

Море марш !Што не купите готови сецкани? Мизерии едни. Во исто време, продавачките ги чекаат да наредат 3 палети со производи од магацин кои у нормална земја 5 банту црнци цел ден ги пренесуваат и едвај постигнуваат.

Трчаат на каса оти времето било пари а вие нервозни бизнисмени чекате ред што и ден денес ви е несфатливо како таква високопоштована особа ко што сте вие, со копмпир на чарапот, уопште треба да чека ред и по пут пц уе – тивамдржавататибам.

И не, не се за тоа е платени и не сте во право! Маркет во Македонија е место за преживување и наше и на вработените, не ми глумете кралска фамилија.

Додека ко дебили ре тардирани за време на короната му аплаудиравте на пи романот министерски за с мр т, пардон здравство, вработените беа изложени на вашите вируси, нервози, некултура и беа првата линија на говнариите кои ги направивте или ги направи друг, а вие свиткавте кичма како роспија во филм за ге нг бенг букаке.

Цените се реметат и менуваат на дневна база периодов. Да, треба да има ред но менаџментите им се курац од овца на повеќето ланци маркети. Затоа не 4, туку 8 пара очи отворајте!!!! Проверувајте! Не се улетујте, особено за производи за кои не знаете цени, или кои поретко ги купувате. И добар домаќин, на каса ако праша љубезно добива најпрекрасна легитимна информација

-Извинете, колку е ова? -200 ден

-Ама таму пишуваше 100 …

И на вас пеземеци, ќе напушти касата, ќе го врати или замени производот додека вие со сурат и изрази како мистер Бин правите кон трудната жена зад вас – Шо да праам, она е крива…

ТИ СИ БРЕ Л АЈНО НЕПРОКОПСАНО – ШОУ РЕСПЕКТ! И што ако погрешно пишувало,? Што ти е тешко да прашаш, провериш и ако е грешка ќе коригираат. Пред да идеш на каса прашај на главна каса… Немале време … три минути повеќе оти некој трач на пауза да не се пропуштел на 7 кафе, работлива нацијо – мизеријо.

А се осеќате прелажани зџа свои пари? Буржоазијо, сакате совршен ред, бујрум во Херодс! Таму е за вас, ако успеете да ви дозволат да се приближите до тротоарот, но ако сте толку манги, таму имате совршен менаџмент, ама лебот кај нас 100 ден таму 35 фунти, сивупле ма даф акарс!

Мислите дека вработените цр кнати од умор и носење роба како да се робовска стока од земјата на Кунта Кинте, кои на работа дошле у 6 станале у 5 патувале со автобус у мизерија да те услужат колку толку можат и треба подобро? Со вакви услови и 2000 евра плата не можат подобро!

Сега цените се менуваат дневно и секако дека лошо менаџирање има и не се виновни вработените на каса и меѓу рафтови, оти на вистинските не смеете ни накриво да ги погледнете оти е од некоја партија! Им се може на сопствениците и ве ебаваат и вас и вработените.

Иако идејата на писанието на момакот е на место и навистина треба да се пази, го пишав сево ова БИДЕЕЈЌИ ДОКУ ЦА МИ ОД СТОКА НЕБАЊАТА КОЈА ГЛУМИ ГОСПОДА а корне на скиснат кромид под мишки, на која од устата им корне оти паста за зуби стои за украс, а чорапите сраснати и неиспрани од времето кога паднаа кулите близначки.

Па уште нерФозни држат лекции како било у светот а од свет само биле у грчка, апартман за 4 напикани 8 души и купуваат од локалниот маркет 2 на 2 каде на гркот му ги лижат стопалата а кој ги пцуе циганоскопјани а овие лигаво му се церекаат.

Покажувај почит, воздржи се, истрпи, ако имаш примедба можеш да ја кажеш и смирено, на главна каса.

Не кочи ред, дебилу, не урлај, да не стресуваш цел маркет оти тебе ти била нарушена посраната суета и со себе ја носиш целата надрканост оти не смееш да писнеш дома, шефот те дупи како сака, а локалниот политички моќник е нетрпелив да му дојдеш да му ги масираш јајцата. уф, дис ескалајтед квикли …“

Previous articleМиа Костова „падна“ во добри раце: Му верувам на Мирко (ФОТО)
Next articleЉубчо Георгиевски одговори што ќе се случеше ако не ја продадеше ОКТА