Home Live Вторник и петок ела влези во автобус од пензионери- треба да им...

Вторник и петок ела влези во автобус од пензионери- треба да им се даде секој ден, заслужиле: Познатата новинарка раскажа случка од јавен превоз

Нашата позната новинарка Новинарката Валентина Ѓорѓиевска која на Фејсбук е потпишана како Валентина Хефнер Кеидис, често го изнесува своето мислење околу ситуацијата во нашата држава, на својот Фејсбук профил.

– Не бираме победник бираме градоначалник/чка. “Победи ” немаме зошто победник се гласа на Евровизија, имаме избор на градоначалник, кој ќе ја врши должноста на прв човек на жителите на едно место, во целосен склад со уставот и човековите права.

Не знам колку пати напишав дека ни името ни личноста ни партијата не ме интересираат, се чувствувам заробена и на удар на зл ог ласни здружувања и кога не можам тоа да го променам ни во своја ни во општа корист, тоа останува да го игнорирам. Или да мислам дека го игнорирам.

Никој нема право толку да униш тува човечки животи и судбини со своето пак осно однесување и злоуп отреба на службена положба, но самите гледаме што се прави и какви ликови седнати се и седнуваат на најважни места.

Јас уште не можам да се изначудам на вашите толкувања на ликови за градоначалници, за кои прв пат слушнавме дека воопшто и постојат,

да ги нарекувате и увеличувате на ниво на некакви си врвни стручњаци, како на пример госпоѓата за која јавноста прв пат дозна а била наводно според вас еколошки експерт, а при толку загадување ниедна фабрика незатворена, ништо не решено. Што да кажам, ајде?

Многу многу незамисливо многу ми е жал што мојата судбина и иднина е препуштена во рацете на униш тувачи (барем од она што досега го гледаме) и што мора да живеам без трошка надеж за подобро заедничко утре.

И што морам да живеам дистанцирана од се, зошто таква искреирана реалност не е во склад со мојот концепт на човек. Цела конструирана врз ла ги, изм ами и тру лежи.

Не ме интересира што ќе направите во иднина, знам со кого си имам работа, мое е да направам да сте подалеку од мене и да ми помогне и Бог колку што може, иако знам тешко е.

Некои може ќе се налутат, ама и јас се лутам, зошто мојот живот заради нивниот лошотилок, алчност, поквареност не е тоа што треба да биде.

За другите вас не знам како размислувате и делувате, знам само дека и робовите еден ден се побуниле кога виделе што се и како живеат, нешто што за вас е непојмливо и вие така ќе си терате.

Не ни паѓа на памет да честитам никому, може само да набљудувам да видам што ќе правите. И знам дека од мене некаво си обединување не чекајте. Тоа е завршен филм.“, изјави таа минатата година, по локалните избори.

Новинарката Валентина денеска пак раскажа случка од градскито превоз, и ги спомена плицата во пензија кои имаат бесплатни возења во вторник и во петок. И самата таа има татко пензионар и на Фејски сподели:

-Денеска чекав автобуси, и задоцнив половина час на договореното. Уште на прва станица едниот автобус се наполни- со пензионери!!! Данела стварно мака си има!

Прво ова со приватен државен ништо не е јасно и којзнае како се замрсени сметките, којзнае што дуба ри и апа шлук е направен.

Но оваа мерка со пензионериве е најпотценувачкото нешто што им е направено. Јас имам пензионер, да ми е здрав и жив 100 и уште повеќе, амин, и сакам да си ужива заслужени привилегии од државата бидејќи си одработил- бесплатен превоз, бесплатно кино, бесплатен концерт или барем со попуст.

Ама не со уцена и присила- можеш само вторник и петок. Ако толку ги почитуваа вистински пензионерите ( и не им беше само колку да ги поткупат) можеа да им дадат еве да речеме по 20 бесплатни возења месечно, кога сака, за да не прават гужва, и тие самите да не се малтретираат- и да си заврши работа и да прошета кога има потреба и желба.

Не вака врзани, со ланец. Као демек- еве нешто им е дадено, ама и на нос извадено. Кај нема метро, нема трамваи, нема автобуси на неколку минути (пола биле неисправни), уште и втпорник и петок ела влези од пензионери.

Тие не се само статистика, треба да се испочитуваат со некоја паметна и достоинствена програма, што е ова- собери ги петок, сабота и вози ги ваму таму, а во автобуси ем не се дише, ем вируси фаќаат еден на еден начичкани, та тие та ние.

Оваа утка на Коце а потоа секако и на Пеце, овој лицемерен “дар”, е брука и треба да се исправи. А немаме ниедна организација која ги штити правата на пензионерите па да го постави ова прашање за нивното достоинство“, напишала Валентина.

Previous articleНадица, сопругата на Максим, градоначалникот на Куманово, се поубава и поубава- еве како си ја вика Максо од љубов
Next articleОва е ќерката на Светлана Бојковиќ, еве кој е нејзиниот татко со кој Светлана се разведе