Home Live Сузана Манчиќ искрено раскажа за многу непријатна случка од нејзиниот живот во...

Сузана Манчиќ искрено раскажа за многу непријатна случка од нејзиниот живот во која и ќерките биле вмешани

Сузана Манчиќ беше гостинка во популарно ТВ шоу и по тој повод зборуваше за загубата на пријателите и соработниците, познатите уметници Сања Илиќ и Зафир Хаџиманов.

Си заминаа толку многу драги луѓе, славни, почитувани, сакани во последната година, тешко е да се простам од нив.

Го сретнав Сања две недели пред да почи-не, и ми се пофали: „Погледни ме колку ослабев, како момче сум“.

Реков дека мора да ми ја даде диетата, и после тоа, на ударните вести гледам дека засекогаш си заминал. Прво го споделив тоа со Билјана Ристиќ, двете се согласивме дека тој направи кариери за многумина од нас.

Да не беше „Огледало“, можеби ќе бев адвокат, тоа ми го насочи животот. Зафир го напишал текстот. Кога првпат настапив пред Тито, ги отпеав тие песни. Сања Илиќ учествуваше во многу телевизиски проекти, правеше песни за комедии, сатири што ги правевме.

Беше прекрасен, секогаш насмеан, секогаш кул, беше вистински белградски шмекер, убав, шармантен. Кога се случи „Огледало“, јас бев дете, сакав да пеам „диско“ – рече Сузана и продолжи:

Зафир е навистина уметник со фантастичен опус. Напиша толку многу книги, изведе толку многу песни, јас три пати го гледав „Сиромашни луѓе“, каде што играше главна улога.

Го гледав и во Лондон, Зафир беше фантастичен. Жал ми е, жал ми е за Сенка која го загуби својот сопатник – рече таа.

Сузана потсети на почетоците и откри на кои важни државници им пееше:

Уште во средношколските денови, Бора Ѓорѓевиќ ми се јави кога ја правеше песната „Сончогледи“.

Кога имаше фестивал во Суботица во 1976 година, тоа беше првата шанса за мојата кариера, па подоцна се создаде „Огледалце“, што ја обележа мојата музичка кариера.

Познатите жени многу често се мета на разни критики, осуди, но и непријатни ситуации преку социјалните мрежи. Во таква ситуација се најде популарната водителка Сузана Манчиќ, која за првпат отворено проговори за едно неубвао искуство.

Имено, поранешната Лото девојка про гон овувана кана од непознат маж по телефон, испраќајќи ѝ возне-мирувачки пораки кои со текот на времето станувале се поинтензивни. И не само тоа, вакви пораки почнале да пристигнуваат и до нејзините наследнички.

– Не знам како тој човек успеа да го најде мојот телефонски број. Тој бараше да се види со мене, а кога што сфатив со кого имам работа, не одговарав ниту на пораките ниту на повиците.

Меѓутоа, пораките од час во час стануваа се поо-пасни. Тој напиша дека знае каде живеам, каде се движам, дека главата ми е во тор-ба, дека никаде не сум безбедна. Се плашев, пред се за безбедноста на децата бидејќи се чинеше дека оваа личност е подготвена на се.

Работата да биде уште полоша, некој потоа ми го зап-али автомобилот пред мојата куќа. Потоа стапив во контакт со пол-иција – рекла Сузана.

– После тој се насочи насочи кон мојата колешка и пријателка Драгана Катиќ. Стра-шно е кога некој ќе ве доведе во ситуација да живеете во стр ав. Постојано сте во грч – објаснила таа.

Од проширувањето на социјалните мрежи, ситуацијата што ја доживеа Манчиќ се влоши. И покрај возраста и животното искуство, човекот не може да остане имун на зак-ани, дури и ако тие се бе-зоп-асни.

-Мораме некако да ги спречиме, а не да се браниме од нив. Ако ви се случи нешто лошо, ако некој сака, ќе ви прави како и на мене, треба веднаш да реагирате – изјави водителката.

Previous articleСе огласи Васил, синот на Зафир Хаџиманов, емотивно сподели што е за него неописливо богатство
Next articleМишко Крстевски ова го сторил за Кате и „Нели ти реков“, вечно треба да му се благодарни