Home Live Трајче Толевски се однесува како ништо да не било, а за малку...

Трајче Толевски се однесува како ништо да не било, а за малку ќе му пропаднеше бизнисот- ужива со „трбушна плесачица“ (ФОТО)

Македонските фолкери, пејачката Сања Сани Гроздановска и клавијатуристот и член на групата„Скопски боеми“, патем и приватен угостител Трајче Толевски, се дефинитивно „тандем од соништата“.

Соработници на музички план секогаш кога можат, приватно блиски пријатели приватно во секое време, обајцата мајстори за туѓо расположение, но и големи шегобијци. И на своја и на туѓа сметка…

Најчесто таа на негова, тој на нејзина… За нивна душа, но и општа забава на сите околу нив!

Музиката е неизоставен дел од атмосферата и расположението во угостителските објекти. Кафеана бези, жени и музика евентуално можеш да ја наречеш „библиотека“!“, објави Вистина во една прилика.

Во една прилика, Сани и Трајче тргнаа на заедно на тезга. И тоа надвор од Скопје или поточно во познат ресторан во една општина во скопската околина. Естрадната двојка логично на настап тргна со сопствен превоз.

Тие двајца во автомобилот, Трајче зад воланот, а Сани на совозачкото седиште. Пејачката мора да биде средена, дотерена, да не биде истуткана кога ќе се појави пред гостите, па логично е некој друг да ја вози.

А кога Трајче вози, Сани раположена и насмеана, опуштено си пее во кола.

По некое време имате ситуација број 2. Веројатно на враќање од „тезга“ или на нов настап некаде, на кој пак заедно одат Трајче и Сани.

Само што овој пат ситуацијата е обратна. Зад воланот е пејачката, а на совозачкото седиште е музичарот. Само што тој е далеку од опуштен, насмеан и распеан!

Имено, додека „енергичната“ кумановка вози, „скопскиот боем“ смрзнат од страв да не излета од лежиште, собран како полжев во куќичка во своето совозачко седиште, ја молеше и преколнуваше пејачката, помалку да стиска на гаста, а повеќе на сопирачката:

Трајче е многу позитивен човек, и се однесува како да не се случило ништо, а бизнисот за малку ќе му пропаднеше.

За потсетување, ресторанот сосема изгоре и овој наш познат пејач бепе на тешки маки.

Сани во една прилика објави ,,чет” разговор на Вибер каде што таа и Трајче Толевски се шегуваат еден со друг. Сани со големи букви му напишала: ,,ТИ ИМАШ ДЕЦА, И ТРЕБА ЗА НИВ ДА СЕ ГРИЖИШ”

,,ЈА СУМ ЕДНО ОД НИВ, И НЕМОЈ ДА ТЕ НЕРВИРА НЕКОЈ”, a под тоа напишала: ,,Имаш и внуки, ха ха ха, релах”, a Трајче на тоа и возвратил: ,,Не разбираат дека Сани може што сака да напише”, по што Сани му врати со еден стикер со голем бакнеж..

Цело време на социјалните мрежи се објавуваа апели за помош на Трајче мајка, водителот на Мерак меана кој е ептен другар со поголемиот дел од естрадата, и настапуваат во неговиот ресторан.

И, како ништо да не било, всушнопст малку по малку, овој познат ресторан и неговата екипа дојдоа на нозе, се изгради повторно, а на Трајче му помогнаа доста пријатели и сега ресторанот работи со полна пареа.

Затоа, сега водителот на Мерак меана си ужива во животот. Објави слика како тој свири на синтизајзер, а една згодна „трбушна плесачица“ игра пред него.

„Ко ќе размислам подлабоко“, по маси одиме, рече тој на Фејбук.

Previous articleНовинарот Златев: Ако вака се продолжи, ние провинцијалците ќе бидеме принудени да се вратиме назад – мое родно Кавадарци е Цирих во споредба со Скопје
Next articleСтојне во новогодишно, заводливо издание, со дупка на фустанчето, и рекоа машала (ФОТО)